All in on Tech (AIoT) News magazine

A collection of significant articles on Technology, Innovation, Startegy and Social Responsibility.

Articolele din 2025 în „All in on Tech” oferă o privire detaliată asupra celor mai recente inovații tehnologice, punând accent pe impactul inteligenței artificiale, IoT și altor tehnologii emergente asupra industriei și societății. Cititorii pot descoperi analize ale tendințelor globale, interviuri cu experți de renume, recenzii ale celor mai influente cărți din domeniu, precum și explorări ale provocărilor etice, precum confidențialitatea digitală sau sustenabilitatea. În plus, sunt prezentate evenimente marcante și tehnologii revoluționare care modelează viitorul.

 

3. AlfaFold și Premiul Nobel în Chimie (2024)

Dacă în articolul precedent am vorbit despre Premiul Nobel în Fizică și legătura acestei științe cu inteligența artificială (AI), acum este momentul să discut despre Premiul Nobel în Chimie și legătura dintre chimie și AI. Acordat la o zi după Premiul Nobel în Fizică, laureații Premiului Nobel în Chimie sunt David Baker de la Universitatea Washington din Seattle, Statele Unite și Demis Hassabis, alături de John Jumper ambii de la Google DeepMind, Londra, Marea Britanie. Fascinant este faptul că deși acest premiu, la drept vorbind, nu implică foarte multă chimie, el o susține dintr-o serie întreagă de motive: înțelegerea vieții, tratarea diferitelor boli și multe alte aspecte.... (cititi intreg articolul aici). 

2. Inteligența Artificială și Premiul Nobel în Fizică (2024)

Recent (octombrie 2024), Premiul Nobel pentru Fizică a fost acordat lui John Hopfield de la Universitatea Princeton din Statele Unite și lui Geoffrey Hinton de la Universitatea din Toronto, Canada, pentru contribuțiile fundamentale în cercetarea și dezvoltarea rețelelor neuronale (NN) - modele de bază ce alimentează sistemele de inteligență artificială (AI), machine learning (ML) și toate celelalte tehnologii asociate... (cititi intreg articolul aici). 

1. Superinteligența – una dintre cele mai mari provocări tehnice ale momentului

„Cu siguranță vom putea crea entități complet autonome, cu obiective proprii, și va fi foarte important, mai ales pe măsură ce acestea devin mult mai inteligente decât oamenii, ca obiectivele lor să fie aliniate cu ale noastre.” [1] Aceasta declarație aparține uneia dintre cele mai misterioase figuri din domeniul Inteligenței Artificiale (AI), Ilya Sutskever. Ilya este un informatician reputat, direct implicat în dezvoltarea OpenAI și ChatGPT, susținut și apreciat pentru cercetările sale, printre alții, de Sam Altman, Elon Musk, Jensen Huang și Geoffrey Hinton ... (cititi intreg articolul aici).